Al meer dan 50 jaar maakt het kwaliteitsmerk Kymco gemotoriseerde twee- en vierwielers zoals scooters, quads, motorfietsen en scootmobielen. Kymco heeft heel veel ervaring in de elektrische mobiliteit vanwege de elektrische scooters. Vanwege de veranderende vraag naar mobiliteit is in 2018 besloten om elektrische fietsen tot te voegen aan het assortiment. Kymco staat bekend als een betrouwbare leverancier met een beste prijs/ kwaliteitverhouding en dit geld ook voor de collectie elektrische fietsen.
De Kymco Street is een echte complete stoere herenfiets die geschikt is voor dagelijks gebruik en zeker om naar je werk te fietsen. De fiets heeft een opmerkelijke uitstraling door de rode spaken in de wielen. Het slim-looping frame geeft een sportieve zit en ook hier zijn speciale kappen op het frame en stuur gemonteerd waarmee deze fiets zich duidelijk onderscheid. De fiets heeft een heel natuurlijk rijgedrag vanwege de krachtige Shimano Steps E6100 middenmotor met trapkrachtsensor. Voor hobbelige wegen en oneffenheden zal je geen last meer hebben omdat de fiets een verende voorvork en een instelbare verende zadelpen heeft. Hierdoor rij je echt heel comfortabel. Met de krachtige hydraulische schijfremmen van Shimano rem je met minimale knijpkracht zeer krachtig en kom je veilig tot stilstand. Ook qua actieradius scoort deze kanjer in de hoogste regionen. De 504Wh accu van Shimano (BT-E8010) heeft een bereik van 100 tot 120 km in de eco-stand onder normale omstandigheden.
Kortom de Kymco Street is een opmerkelijke kilometervreter met een beste prijs/ kwaliteitverhouding die geschikt is voor vele doeleinden.